În premieră, după ani de muncă şi pregătire continuă, Oradea trimite la Campionatul European de tir cu arcul un număr mare de sportivi. Este vorba despre patru arcaşi orădeni, care participă mai întâi la un cantonament de pregătire la Complexul Sportiv Naţional "Nicolae Navasart", între 3 şi 7 iulie, iar apoi la Campionatul European de Tineret programat în perioada 8-14 iulie, la Ploieşti. 

Peste 450 de sportivi din aproape 40 de țări de pe continent se vor înfrunta la această ediţie a Campionatului European de tir cu arcul. Vor fi prezente toate ocupantele podiumului de la ediția precedentă a Campionatului European, găzduit acum doi ani de Marea Britanie. 

Delegaţia României numără 23 de sportivi, Clubul SCM Deva având cei mai mulţi selecţionaţi (8 sportivi), urmat imediat de Redpoint Oradea, cu 4 sportivi: Mara Mihociu (16 ani, elevă în clasa a IX-a B la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu"), Haragos Bernadett (studentă la mecatronică, Universitatea din Debrecen), Sergiu Pallag (17 ani, elev în clasa a XI-a A la Liceul de Arte Oradea) şi Alexandra Oanea (16 ani, elevă în clasa a IX-a D la Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu").

Întrucât cei patru sportivi, dublu legitimaţi la C.S. Crişul Oradea şi Redpoint Oradea, au experienţă la concursurile internaţionale, este de aşteptat să obţină rezultate bune la această competiţie de nivel foarte ridicat. Ei vor concura atât la individual, cât şi la echipe şi echipe mixte. 

„Este o veste foarte bună această calificare, după recenta medalie de aur a Marei Mihociu la cupa europeană. Secţia noastră de tir cu arcul merită şi trebuie sprijinită, deoarece are rezultate foarte bune, de care suntem mândri", a declarat Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!