Patru tineri au fost reţinuţi, joi, de poliţiştii orădeni, după ce, în perioada iunie - noiembrie anul trecut, ar fi comis o serie de furturi din maşini, societăţi comerciale şi de pe şantiere, provocând o pagubă totală de peste 85.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de purtătorul de cuvânt al Poliţiei, cei patru tineri - un orădean în vârstă de 21 ani, un tânăr de 26 ani din Copăcel, un altul de 19 ani din Oşorhei şi un tânăr de 25 de ani din Sălard - sunt bănuiţi în 19 cazuri de furt.

"Atât pe timp de zi, cât şi noaptea, ar fi sustras acumulatori auto, combustibil şi componente auto de pe mai multe autotrenuri şi autoturisme parcate pe raza municipiului Oradea", se spune în informare.

Totodată, cei patru tineri ar fi pătruns în curtea unor societăţi comerciale din Oradea şi, prin efracţie, ar fi sustras din containere diverse unelte, jante şi alte bunuri, dar și pe şantierele unor case în construcţie, de unde ar fi furat diverse scule, unelte şi aparatură electrică.

Prejudiciul total cauzat astfel este estimat la aproximativ 85.000 lei şi a fost recuperat parţial de poliţiştii orădeni. 

Joi, cei patru au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului Furturi din Autovehicule Oradea pentru 24 de ore, iar vineri aceştia vor fi audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar orădeanul de 21 ani a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, măsură care mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor. Ceilalţi trei, tânărul de 26 ani din Copăcel, cel de 19 ani din Oşorhei şi cel de 25 de ani din Sălard au fost plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.