Patru tineri au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar în prezent sunt anchetați sub control judiciar, după ce au intrat cu forța într-o casă și au furat tot ce le-a căzut în mână, inclusiv haine.

Cei patru, dintre care doi cu vârste de 17 ani și câte unul de 19 și 16 ani, au fost reținuți în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Bihor în cursul zilei de luni, 8 aprilie, pentru furt calificat.

„Din cercetări, a rezultat că, în noaptea de 5 spre 6 aprilie a.c., aceștia ar fi pătruns, prin escaladare, în curtea unui imobil nelocuit din localitatea Tinca, județul Bihor, iar apoi ar fi pătruns, prin efracție, respectiv prin spargerea geamurilor, în interiorul locuinței și ar fi sustras diverse scule electrice, articole vestimentare și o trotinetă electrică, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 6.000 de lei, din care polițiștii au recuperat aproximativ 1.000 de lei, reprezentând bunurile sustrase”, se arată într-un comunicat transmis joi de Poliția Bihor.

Marți, cei patru au fost prezentați în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, care a cerut arestarea preventivă a acestora.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a dispus față de cele patru persoane măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, arată comunicatul.

Polițiștii continuă cercetările în caz, sub coordonarea unui procuror, „pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!