Poliţia Locală şi Rompresc Service îşi dau mâna. Consiliul Local a aprobat joi parteneriatul încheiat de Poliţia Locală cu Romprest Service în vederea punerii în aplicare a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie. Potrivit hotărârii, cei doi parteneri vor înfiinţa "Patrula bio" cu scopul de a determina orădenii să îşi încheie contracte cu operatorul licenţiat, Romprest Service.

"Romprest Service este firma care a câştigat licitaţia organizată de Primărie pe partea de dezinsecţie şi ne-a cerut concursul pentru a putea presta serviciile", a spus Alexandru Laza, directorul Poliţiei Locale.

Pentru realizarea acestei activităţi, operatorul va pune la dispoziţia Poliţiei Locale un autoturism cu şofer şi va suporta integreal costurile aferente. Partenerii vor organiza împreună de luni până vineri, în ture de 8 ore pe zi, acţiuni de informare şi de control în teren.

"Semnatarii îşi manifestă sprijinul permanent şi nemijlocut pentru creşterea numărului de contracte încheiate cu utilizatorii serviciului de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie la nivelul municipiului şi atingerea indicatorului de 2.000 de contracte anual, prevăzut în caietul de sarcini", se menţionează în textul hotărârii.

Potrivit regulamentului de salubrizare al municipiului, orădenii sunt obligaţi să deţină contracte încheiate cu operatorul licenţiat pentru prestarea acestor servicii sub sancţiunea unei amenzi între 500 şi 1.000 lei în cazul persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, amenda poate varia între 2.000 şi 2.500 lei.

Durata acordului de colaborare dintre cele două părţi este de trei luni cu posibilitatea de prelungire. Pentru prima etapă a parteneriatului Romprest Service şi-a stabilit ca şi ţintă încheierea de minim 12 contracte pe zi.