Un poliţist orădean, luptător în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, a fost rănit, miercuri după-amiază, în timp ce se afla în misiune de patrulare pentru a verifica modul în care se respectă măsurile dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență, după ce a fost lovit cu un topor de un bărbat.

Incidentul s-a produs în apropierea coloniei de romi din localitatea Ortiteag. Poliţistul se afla într-un echipaj mixt care patrula în zonă cu o autospecială de Poliţie.

La un moment dat, un bărbat în vârstă de 28 ani s-a apropiat de poliţişti şi a aruncat toporul spre maşină. Când şoferul a oprit, iar unul dintre mascaţi a ieşit din maşină, bărbatul a atacat din nou, aruncând toporul spre acesta.  

"Din fericire, l-a atins doar superficial", a explicat o sursă BIHOREANULUI

Agresorul a fost încătuşat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, unde s-a ales cu dosar penal sub acuza de ultraj.

"Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Urmează ca procurorul să decidă dacă îl va prezenta judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă", a declarat prim-procurora Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, Rodica Popa.