Fugit din România când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa, Paul Phillipe al României a fost depistat, duminică, într-o stațiune din Malta, anunță presa din București, citând surse judiciare.

Potrivit Hotnews.ro, Paul de România, care se recomandă drept „prinț” și este unul dintre fugarii celebri ai țării, se află în custodia poliției malteze, iar procedurile de extrădare vor demara. 

Anterior, el a fost găsit pe teritoriul Franței, țară care însă a respins solicitarea autorităților de la București de a-l extrăda.

Paul de România este dat în urmărire din decembrie 2020, când a fost condamnat definitiv la închisoare. În iunie 2022, el a fost prins pe stradă, în Paris, având asupra lui un pașaport eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

După câteva luni de arest, a fost eliberat și plasat sub control judiciar, ca în 2024 instanțele din Franța să respingă definitiv cererea de extrădare, pe motiv că nu a fost compus legal completul de judecată din România care a admis solicitarea. Mai exact, unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție.

Paul Philippe al României a fost condamnat la închisoare pentru corupție. Potrivit DNA, el a comis mai multe infracțiuni de trafic de influență și dare și luare de mită, între anii 2006 și 2013, „în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe”, scrie libertatea.ro.

Pretinzându-se prinț, deși nu a fost recunoscut ca membru al familiei regale, Paul Phillipe al României este fiul lui Carol Mircea Grigore (născut în 1920 în România), considerat fiu nelegitim al regelui Carol al II-lea, care a fost pe tronnul țării din 1930 până la abdicarea din 1940, în favoarea fiului său mai mic, Mihai I.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!