A trecut campania electorală şi politicienii constată cu stupoare că, după ce s-au porcăit temeinic în timpul bătăliei, azi trebuie să se salute pe stradă. Cetăţenii au uitat deja promisiunile prietenului Dragnea, poveştile nemuritoare ale lui Udrea sau puţinele cuvinte scoase cu forcepsul de Iohannis.

Politicienii locali ar face bine să-şi canalizeze eforturile spre mizele mari şi proiectele straegice ale judeţului. Acestea ne vor face traiul mai bun, nicidecum microbuzele trimise din Capitală sau alocările de bani gândite doar pentru a fi sifonate.

Oradea se află în faţa unor provocări formidabile şi are pe rol câteva proiecte ce vor croi destinul locuitorilor pe cel puţin 20 de ani. De pildă, dacă CET-ul II nu intră, cu teren cu tot, în posesia municipalităţii, şansele de dezvoltare economică scad semnificativ. Pentru asta, însă, e nevoie de intervenţii pe lângă Guvern ale pesediştilor, care trebuie să-şi aducă aminte că sunt orădeni înainte de a fi social democraţi.

Înglobarea comunei Sânmartin este, de asemenea, un proiect cu o miză uriaşă. E pasul care va da semnalul aglutinării comunelor limitrofe, ce pot transformam oraşul în ceea ce mulţi aşteaptă: Oradea Mare. Aici, aportul udemeriştilor este foarte important. Ei trebuie să vadă avantajele unei metropole, dincolo de calculele electorale legate de scăderea cu un procent a maghiarilor din noul areal.

Iar liberalii, în loc să se faulteze reciproc, mai bine şi-ar focusa eforturile pentru terminarea numeroaselor proiecte care sunt în lucru, toate cu termenul de finalizare depăşit!