Negocierile purtate la nivel central între PDL şi UDMR s-au încheiat, marţi, cu cel mai bun rezultat înregistrat în ultimii 20 de ani de către formaţiunea etnicilor maghiari, care a primit de la democrat-liberali cinci posturi de prefect (în judeţele Harghita, Covasna, Hunedoara, Sălaj şi... Vaslui), plus 10 posturi de subprefect (Satu Mare, Maramureş, Bihor, Arad, Bistriţa Năsăud, Mureş, Timiş, Argeş şi Teleorman).

În judeţul Bihor, postul de subprefect ce revine UDMR este ocupat în prezent de către fostul deputat PSD Claudiu Pop, păstrat în funcţie de către Guvernul Boc datorită bunelor relaţii ale titularului cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Această relaţie, însă, nu îi mai este de niciun folos lui Pop, care a refuzat să facă declaraţii în legătură cu schimbarea sa. „Nu am nimic de comentat în acest moment. Vreau doar să spun că sunt înalt funcţionar public, pentru că am promovat un examen în acest sens. În rest, sunt la dispoziţia ministrului (n.r. - Administraţiei şi Internelor)", a spus Claudiu Pop pentru BIHOREANUL.

Întrebat dacă va aştepta ordinul ministrului Vasile Blaga sau va face un gest de onoare, demisionând înainte să fie schimbat formal, Claudiu Pop a declarat că nu are motive să-şi depună demisia: „Demisia ţi-o dai atunci când ştii că ai făcut lucruri care nu-ţi fac cinste, dar eu nu am făcut asemenea lucruri. Într-o asemenea funcţie, eşti schimbat sau nu eşti schimbat".

Pe de altă parte, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat pentru BIHOREANUL că organizaţia va stabili înlocuitorul lui Claudiu Pop în cursul săptămânii viitoare. „Încă nu am luat nicio decizie privind numele viitorului subprefect. Pot să spun doar că în UDMR Bihor există multe persoane capabile să exercite această funcţie", a spus Szabo Odon.

Cel mai probabil, schimbarea lui Claudiu Pop, ca şi a altor subprefecţi şi prefecţi, precum şi numirea unor reprezentanţi ai UDMR în acest posturi, vor fi oficializate în următoarea şedinţă a Guvernului Boc.