PDL Bihor a decis să-l susţină pe bihoreanul Vasile Blaga, în prezent secretar general al partidului, în cursa pentru preşedinţia acestei formaţiuni, a declarat pentru BIHOREANUL liderul organizaţiei judeţene, deputatul Ştefan Seremi.

„Noi am hotărât să îl susţinem pe domnul Blaga şi avem cel puţin trei motive. În primul rând, domnul Blaga este bihorean şi este normal să fim alături de el. Pe de altă parte, noi considerăm că în acest moment partidul are nevoie de o mână forte, care să asigure în interior respectarea statutului partidului, iar al treilea motiv, şi poate cel mai important, este că domnul Blaga e un om de cuvânt, apreciat foarte mult şi în partid, dar şi în afara partidului, chiar şi de către opoziţie, ceea ce ar permite să scoatem partidul din izolarea în care l-au aşezat adversarii", a explicat Seremi pentru BIHOREANUL.

Vasile Blaga s-a născut la Ştei, unde din primele zile ale anului 1990 a devenit preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale. După spargerea FSN, Blaga a optat să se alăture lui Petre Roman, fondând împreună cu acesta, cu Radu Berceanu şi Sorin Frunzăverde, Partidul Democrat.

Până în 1996, Blaga a fost preşedintele PD Bihor, după care - ales senator - s-a remarcat la nivel central, devenind în scurt timp secretarul general al partidului, funcţie pe care a deţintu-o atât sub Petre Roman, cât şi în mandatele lui Traian Băsescu şi Emil Boc.

În plan administrativ, Blaga a fost şeful Direcţiei Regionale Vamale Oradea şi apoi prefect al judeţului Bihor, dar şi ministru al Administraţiei şi Internelor, poziţie pe care a părăsit-o anul trecut, prin demisie, după protestul poliţiştilor care şi-au aruncat caschetele în curtea Palatului Cotroceni.

De mai bine de un an, Blaga se află, în partid, în opoziţie cu gruparea Boc-Udrea, susţinută de preşedintele Traian Băsescu.