Pentru a patra oară în această legislatură, Consiliul Judeţean Bihor primeşte un nou membru care nu ajunge la această calitate în urma alegerilor locale din vara anului 2012. Este vorba despre democrat-liberalul Bogdan Manafu, care îl înlocuieşte pe Radu Ţîrle, cel care şi-a înregistrat demisia la începutul lunii octombrie, cu motivaţia că doreşte să participe la alegerile pentru un loc în Parlamentul European, anul viitor.

În unanimitate, consilierii judeţeni au votat joi validarea mandatului lui Manafu, la propunerea conducerii PDL Bihor, moment după care acesta a depus jurământul solemn: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării, şi să fac tot ce stă în puterile mele pentru binele locuitorilor judeţului Bihor!".

Anul acesta, ca urmare a alegerilor pentru Parlamentul României, un alt consilier judeţean al PDL a fost înlocuit, ca urmare a validării sale ca deputat (Liviu Laza Matiuţă), şi tot la începutul acestui an a mai fost înlocuit un consilier judeţean al PSD (Marius Rotar), ca urmare a numirii sale la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Prima înlocuire a unui consilier judeţean în actuala legislatură a avut loc anul trecut, imediat după alegerile locale. Pentru că membrii comisiei de resort a CJ Bihor au constatat ca a candidat în condiţii nelegale şi, în consecinţă, nu i-au validat mandatul, locul PDL-istului Călin Mocan a fost luat de colegul său de partid, Mihai Todericiu.