PNL Bihor a depus, joi, la Biroul Electoral Judeţean o contestaţie prin care solicita refacerea procedurii de tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor celor 147 de secţii de votare din Oradea. Contestaţia venea ca urmare a faptului că "prefectul PDL Gavrilă Ghilea, a prezentat Tribunalului Bihor o listă gata întocmită, în care un număr de 190 de persoane erau deja repartizate la secţiile de votare fără tragere la sorţi, în pofida faptului că această procedură este prevăzută expres de lege".

"Luând act de această situaţie de încălcare flagrantă a legii electorale", se arată într-un comunicat de presă al PNL Bihor, Biroul Electoral Judeţean Bihor a admis vineri, cu 8 voturi pentru şi 2 împotrivă, contestaţia formulată de liberali, hotărând să se efectueze tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor pentru cele 147 de secţii de votare organizate pe raza municipiului Oradea.

"Faptul că reprezentanţii PDL Bihor, Mircea Gelu Budău şi Minodora Breje, au fost singurii care au votat împotriva reluării procedurii de tragere la sorţi, vine să confirme că această şmecherie a fost pusă la cale în laboratoarele partidului care îl sprijină pe Traian Băsescu. Mai mult, determinarea cu care a acţionat prefectul Gavrilă Ghilea în promovarea acestei acţiuni ilegale ne face să ne aşteptăm şi la alte încercari de fraudare a alegerilor prezidenţiale, de la reprezentantul Guvernului Boc în Bihor", mai spun liberalii.

În încheierea comunicatului de presă, PNL Bihor îi cere prefectului Ghilea să îşi dea de urgenţă demisia de onoare, "ca un hoţ prins şi dovedit ce este. Altfel, vom considera că singurul său rol în această funcţie este acela de a se asigura de furtul a cât mai multor voturi pentru Traian Băsescu".