Jocurile din PDL au fost dinainte făcute astfel încât rămânerea lui Emil Boc în fruntea partidului să fie securizată, consideră democrat-liberalii bihoreni, chiar dacă, din motive uşor de înţeles, nu o pot spune decât pe ocolite.

Una dintre dovezi este pentru bihoreni chiar plasarea delegaţilor care îl susţineau pe fostul secretar general, Vasile Blaga, tocmai în fundul sălii, în timp ce tabăra lui Boc a fost răsfăţată cu locurile din faţă.

"Acolo ne-au găsit nouă locuri, în spate", a comentat, sec, preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, în timp ce liderul organizaţiei municipale, Dorin Corcheş, spune că acest aranjament i s-a părut cel puţin "ciudat". "Nu noi ne-am aşezat în spate, din proprie iniţiativă, ci aşa au vrut colegii care s-au ocupat de organizare. Mi s-a părut ciudat că în faţă erau plasaţi susţinătorii domnului Boc şi în spate cei care îl sprijineam pe domnul Blaga", a declarat Corcheş pentru BIHOREANUL.

În ce priveşte soarta PDL cu Boc în frunte, bihorenii sunt sceptici. Seremi afirmă că nu poate decât să "spere" că preşedintele proaspăt ales va ţine cont de carenţele scoase în evidenţă de fostul secretar general, deoarece în caz contrar "nu va fi bine". "În partid lucrurile trebuie să fie altfel de acum înainte, pentru că dacă vom merge tot ca până acum nu va fi bine. Sper că, după ce s-au spus nişte realităţi, se va ţine cont de ceea ce s-a spus", a declarat Seremi.

Dorin Corcheş afirmă, la rându-i, că Vasile Blaga a pus degetul pe rană când a arătat că "partidul nu funcţionează", dar nu ştie dacă şi când se vor schimba în bine lucrurile în cadrul partidului, în condiţiile în care acesta a fost trecut în plan secund de către gruparea guvernamentală.

"Mi-aş dori să se ţină cont de discursul domnului Blaga, pentru că a spus lucrurilor pe nume: partidul nu trece chiar prin cea mai fericită perioadă. Moţiunea domnului Boc a fost una guvernamentală, deşi noi ne aflam la un congres politic. Trebuie ca noua conducere a partidului să aplice la Guvern deciziile partidului, nu invers. Mi-e greu să spun dacă lucrurile se vor schimba în bine şi când, probabil doar dacă măsurile economice se vor resimţi şi în buzunarele românilor", a spus Corcheş.