Devenit deputat în Colegiul 4 Beiuş-Ştei (e adevărat, prin redistribuire, alegătorii preferându-l la scrutinul din 9 decembrie în proporţie de peste 60% pe candidatul USL Gheorghe Costin), fostul şef al Direcţiei Silvice Bihor, Liviu Laza Matiuţa, a devenit şi responsabilul cu coordonarea organizaţiilor locale care funcţionează pe raza acestui colegiu.

În această calitate, Laza Matiuţa a coordonat sâmbătă alegerile interne din organizaţiile PDL din municipiul Beiuş, oraşul Ştei şi comuna Căbeşti, care au avut rezultate slabe atât la scrutinul local, cât şi la cel parlamentar, de anul trecut.

La Beiuş, unde PDL era condus de fostul deputat PNL Nicolae Jolţa (trecut la democrat-liberali imediat după coreligionarul său Radu Ţîrle, la începutul anului trecut), alegerile interne i-au dat câştig de cauză deputatului Liviu Laza Matiuţa, care a devenit astfel preşedintele organizaţiei municipale.

La Ştei, unde PDL a pierdut pe 10 iunie funcţia de primar, iar fostul preşedinte al organizaţiei, Ioan Lucaciu, şi-a prezentat demisia încă din vară, fiind înlocuit în regim interimar de Ionela Bruchental, fina preşedintelui partidului, Vasile Blaga, alegerile din cadrul organizaţiei locale au fost câştigate sâmbătă de către un fost consilier PDL din legislatura 2008-2012, Ovidiu Stanişte, fost director comercial la Uzina Mecanică din oraş, în prezent administrator de firmă.

Tot sâmbătă au avut loc alegeri şi pentru conducerea organizaţiei PDL din comuna Căbeşti, unde în locul fostului primar Ioan Lezeu, care şi-a pierdut funcţia vara trecută, membrii de partid l-au ales pe Cornel Gherlea, maistru la societatea de gospodărire locală Edilul Beiuş.

Potrivit deputatului Liviu Laza Matiuţa, luna aceasta vor mai avea loc alegeri în organizaţiile PDL din comuna Pietroasa (unde fosta primăriţă Saveta Oşvat nu a mai activat în partid încă din iunie anul trecut, când şi-a pierdut şi funcţia), precum şi din Pomezeu şi Budureasa, unde organizaţiile erau deja inexistente ca urmare a dezertării membrilor.

Conform preşedintelui interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, alegerile din cadrul organizaţiilor locale şi judeţeană se vor încheia în jurul datei de 15 martie, întrucât în luna mai este preconizată să se desfăşoare un congres extraordinar al partidului, pentru alegerea unei noi conduceri.

În ce priveşte organizaţia judeţeană Bihor, aceasta şi-a anunţat deja sprijinul pentru actualul preşedinte, Vasile Blaga, considerat cel mai potrivit pentru a menţine unitatea PDL.