La reuniunea de vineri a Consiliului Judeţean, liderul grupului PDL, Ionel Avrigeanu, a pus pe masă o scrisoare semnată de italianul Giuseppe Criniti, datată în 23 octombrie, şi l-a interpelat pe preşedintele Radu Ţîrle de ce nu negociază cu acesta vânzarea clubului şi stadionului FC Bihor. "Nu puteam răspunde, deoarece hârtia nu are antet şi ştampilă. Domnul acela spunea că face oferta pentru că deţine nişte firme, dar n-a dovedit acest lucru", i-a răspuns Ţîrle lui Avrigeanu, amintind că italianul care a afirmat că este gata să cumpere clubul FC Bihor şi Stadionul Municipal cu 10 milioane de euro nu a putut dovedi că ar deţine aceşti bani.

PDL-istul a cerut ca plenul CJ să fie informat "de ce s-au sistat discuţiile cu investitorul", şi a sugerat că, de fapt, conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean ar fi interesate să nu vândă clubul. "Tot băgăm bani în club şi acum nu vrem să-l vindem?", a întrebat Avrigeanu retoric.

Directorul CSM Oradea, Florin Birta, care a condus FC Bihor ca preşedinte interimar în momentul şederii lui Giuseppe Criniti la Oradea, a încercat să lămurească lucrurile, dar fără succes, argumentele sale aproape nefiind ascultate. "Ştiţi bine că şi clubul şi stadionul sunt bunuri publice, iar legea permite vânzarea lor doar în urma unei evaluări. Evaluarea nu se poate face decât printr-un audit, care costă bani. De aceea, i-am cerut potenţialului investitor să facă dovadă că are bani, aducând o garanţie bancară nu de 10, ci de 5 milioane de euro, căci din acel cont s-ar plăti auditul dacă vânzarea nu se concretizează", a explicat Birta.

Cu toate acestea, vicepreşedintele CJ Alexandru Kiss s-a alăturat şi el lui Avrigeanu, întrebând: "Ce ne costă să stăm de vorbă?..." Ba, mai mult, în condiţiile în care se spune că tocmai SRI a informat atât conducerea CJ cât şi a Primăriei că italianul Giuseppe Criniti nu prezintă încredere, Kiss a ironizat acest amănunt, adresându-i-se lui Ţîrle: "Eu nu ştiu ce informaţii oculte primiţi dumneavoastră de la servicii, dar am putea discuta în continuare cu el. Şi dacă nu are el bani, poate este intermediar şi reprezintă pe cineva care are bani. Ce ne-ar costa? O cafea?..."

Consilierii judeţeni s-au contrat pe tema seriozităţii ori neseriozităţii lui Giuseppe Criniti cu toate că acesta a părăsit Oradea săptămâna trecută fără să achite cazarea la hotelul în care a stat, iar de atunci n-a dat alte semne că ar mai fi interesat de FC Bihor şi de Stadionul Municipal.