Consilierul judeţean Ionel Avrigeanu a anunţat joi, chiar în ziua în care Parlamentul adoptă Legea bugetului de stat pe 2013, că senatorii şi deputaţii PDL nu vor vota proiectul propus de Guvernul Ponta, dat fiind faptul că amendamentele democrat-liberalilor au fost respinse.

Referindu-se la efectele acestui buget pentru Bihor, Avrigeanu a spus că în judeţ există trei investiţii majore - Aeroportul, noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor şi drumul judeţean spre Tinca - începute în trecut şi nefinalizate, astfel încât acestea trebuie să rămână prioritare, chiar dacă actuala conducere a judeţului ar vrea să deschidă alte investiţii, noi.

"Avem Aeroportul, legat, sigur, mai mult de deciziile Ministerului Transporturilor (n.r. - în sensul că a fost aprobat un proiect de modernizare a pistei cu fonduri europene, dar aceste fonduri au fost direcţionate de Guvernele PDL spre alte aeroporturi din ţară), Muzeul Ţării Crişurilor, realizat în proporţie de 95% şi care de un an şi jumătate nu mai are contract (n.r. - între Consiliul Judeţean şi constructorul Selina) şi drumul de Tinca, realizat peste 50%, dar neterminat", a spus Avrigeanu, continuând: "Dacă banii pe care îi vom primi nu îi vom cheltui pentru finalizarea investiţiilor începute, ci vom porni altele, înseamnă că am ratat încă un mandat la conducerea judeţului".

Întrebat dacă prin cuvintele spuse consideră că mandatul propriului coleg de partid, Radu Ţîrle, a fost unul ratat, Avrigeanu a confirmat că da, şi a argumentat şi de ce: "În cazul Muzeului, am investit peste 500 miliarde de lei vechi şi nu am terminat clădirea, iar Consiliul Judeţean plăteşte lunar Episcopiei Romano-Catolice o chirie de 15.000 de euro".

De asemenea, întrebat dacă are informaţii potrivit cărora actuala conducere a CJ intenţionează să nu finalizeze aceste obiective şi să impună altele, Avrigeanu a spus că "nu ştiu", dar a adăugat că la începutul mandatului preşedintele de acum, Cornel Popa, a demarat proiecte noi, precum ar fi cel vizând înfiinţarea unor noi parcuri industriale în judeţ, proiect care - în opinia lui Avrigeanu - ar fi consumator, nu producător de bani. "Am vărsat la noua societate 10 milioane de lei (n.r. - lei vechi), apoi am modificat hotărârea (n.r. - Consiliului Judeţean) şi am băgat 100 de milioane", a spus pedelistul.

El a mai găsit o altă hibă proiectului de înfiinţare a unor parcuri industriale în judeţ, şi anume faptul că actualul preşedinte al CJ "nu i-a întrebat pe primarii noştri dacă au teren", argumentând că fără terenuri de cel puţin 100 de hectare nu va putea fi înfiinţat niciun parc industrial.