Începând de luni, 5 noiembrie, Dorin Corcheş, fost preşedinte al PDL Oradea şi consilier municipal aflat la al doilea mandat din partea acestui partid, nu mai lucrează la SNIF (Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare) nici ca director, cum îl puseseră democrat-liberalii, nici ca simplu salariat.

Motivul? Săptămâna trecută, Corcheş a primit o notificare privind mutarea sa pe o funcţie de execuţie în judeţul Ilfov, la care avea termen până luni să răspundă.

"Miercurea trecută, am fost anunţat în scris că mi s-a revocat mandatul de director, şi că dat fiind faptul că în Bihor nu există niciun alt post vacant în instituţie, mi se oferă şansa să ocup un post de execuţie în judeţul Ilfov. Astăzi (n.r. - luni), am răspuns că din motive tehnice şi personale nu pot accepta să-mi desfăşor activitatea în Ilfov", a declarat Corcheş pentru BIHOREANUL.

PDL-istul a amintit că a ocupat funcţia de director al SNIF Oradea cu mandat limitat şi ca interimar, în urma unei reorganizări a instituţiei de anul trecut, dar şi că luna trecută, în octombrie, a avut loc un concurs pentru ocuparea funcţiei de director, câştigat de un anume Claudiu Gligor, membru al PC Bihor.

În ciuda faptului că, practic, a fost mazilit pe criterii politice, Corcheş a mai declarat că nu este supărat, fiindcă "înţelege fenomenul".

"Eu am mai spus că am venit pe funcţie cu guvernul şi că plec cu guvernul. Mie mi se pare o chestie normală, şi înţeleg fenomenul, ca un nou guvern să schimbe directorii puşi de cel precedent. Politic am venit, politic voi pleca. Oricum, încă de la bun început am ştiut că nu voi rămâne director pe veşnicie", a spus Dorin Corcheş, adăugând că în următoarea perioadă va lucra în mediul privat.

Până în acest moment, PC-istul Claudiu Gligor nu şi-a preluat postul de director eliberat de Corcheş, el aşteptând numirea oficială cu semnătura conducerii SNIF şi a Ministerului Mediului.