Bătaie de joc la şedinţa de joi a Consiliului Judeţean cu caracter „extraordinar şi de îndată”, convocată marţi de conducerea instituţiei. În ciuda anunţului oficial transmis presei locale miercuri de către purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, cum că „veți putea urmări ședința plenului, online, pe contul de Facebook al Consiliului Județean Bihor, cu începere de la ora 11.00”, reuniunea nu a fost transmisă în direct, astfel încât la momentul desfăşurării nu a avut caracter public, cum impune legea.

Contactat de BIHOREANUL pentru a explica acest lucru, Simon nici măcar nu a invocat vreo defecţiune tehnică, ci a lansat un atac în direcţia Primăriei Oradea. „În continuare suntem mai transparenţi decât Primăria Oradea. Pentru că şi la Oradea s-a transmis zero barat”, a răspuns purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Pe de altă parte, Simon a spus că "se lucrează acum la înregistrare şi se va difuza", fără a preciza când anume.

Netransmiterea în direct a şedinţei extraordinare a CJ de joi survine la o lună după ce, pe 1 aprilie, precedenta reuniune a „parlamentului” bihorean fusese transmisă live, pe pagina de Facebook a instituţiei, fără nicio problemă.

Într-un final, după ora 12, o înregistrare a consfătuirii a fost postată pe pagina de Facebook a CJ Bihor.