Conform numărării oficiale a voturilor pentru Consiliul Local Oradea şi a listelor electorale de la Biroul Electoral Municipal, grupul USL din viitorul deliberativ va fi format din 18 membri.

Aceştia sunt: Lucian Uniţa, Florica Cherecheş, Mircea Mălan, Claudia Timofte, Ioan Cupşa, Daniel Negrean, Ioan Bonchiş, Daniel Vulcu, Octavian Dan, Aurel Mohan, Ioan Câmpan, Sebastian Lascu, Debelka Boglarka, Camelia Dulcă, Lucian Popa, Ovidiu Mureşan, Laviniu Filimon şi Mihai Manea.

Este de aşteptat ca, după modelul PDL-istei Adelina Coste, care a fost acuzată de incompatibilitate între calitatea de consilier şi funcţia de şef al Cancelaţiei fostului prefect Gavrilă Ghilea, PSD-ista Claudia Timofte, care a preluat această funcţie la invitaţia prefectului actual, Claudiu Pop, să opteze pentru una din cele două poziţii.

În cazul în care Timofte va alege postul de la Prefectură, locul ei din Consiliul Local va reveni următorului candidat de pe lista USL, Sorin Gal, fostul director al Distrigaz Vest.

Unul dintre perdanţii alegerilor de duminică, grupul UDMR a reuşit să revendice doar 6 mandate, faţă de 7 în mandatul 2008-2012, iar asta în condiţiile în care un mandat l-a primit prin redistribuirea voturilor de la candidaţii care nu au atins pragul electoral de 5%.

Uniunea va fi reprezentată în Consiliu de fosta viceprimăriţă Rozalia Biro şi de veterani cu experienţă, precum Pasztor Sandor, Huszar Istvan, Iulius Delorean, Szabo Jozsef şi Sarkozi Zoltan.

Pedeliştii, care şi-au redus prezenţa de la 7 la numai 3 consilieri, vor fi reprezentaţi de Mihai Groza, Dorin Corcheş şi Cristian Ile. Întrucât Mihai Groza, fostul candidat la funcţia de primar, a declarat încă din timpul campaniei că nu intenţionează să activeze în Consiliu, pentru a-şi putea păstra calitatea de director al Hidroelectrica, e de aşteptat să cedeze locul următorului candidat pe listă, Adelina Coste.