Un transport agabaritic prins fără autorizații și atestate în trafic a fost imobilizat, luni, pe DN79, în localitatea Inand, de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier.

Convoiul care transporta subansamble venea de la Craiova şi avea destinaţia Austria, fiind condus de un bărbat de 35 de ani, din Târgu Mureș.

Din verificările făcute de poliţişti, ansamblul nu deţinea autorizație specială de transport şi era însoţit de un autoturism pentru care nu era emisă autorizație de însoțire, iar conducătorul autoturismului, un tânăr de 19 ani, nu avea atestat de însoțitor transport agabaritic.

„De asemenea, poliţişii au constatat că autoutilitara nu avea nici asigurare valabilă”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

În urma constatărilor, operatorul de transport, o societate comercială din Târgu Mureș, a fost sancţionat cu amendă de 14.000 lei. Totodată, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au dispus imobilizarea ansamblului, până la intrarea în legalitate.

Acelaşi ansamblu aparţinând societăţii mureşene a fost imobilizat şi vara trecută, pe 23 iunie. Vehiculul a blocat, atunci, mai bine de 6 ore, drumul naţional 19B, între localităţile Satu Barbă şi Margine, din pricina unor defecţiuni la sistemul de frânare, iar din verificările făcute de poliţiştii chemaţi să dirijeze circulaţia până la remedierea defecţiunii a reieşit că ansamblul care plecase din Ploieşti spre Olanda cu două subansamble în greutate totală de 13 tone nu avea, la fel ca acum, autorizație specială de transport.

Mai mult, capul tractor avea asigurarea RCA expirată, conducătorul ansamblului era cu atestatul profesional expirat, autovehiculul special de însoțire nu era autorizat, iar şoferul autovehiculului special nu era atestat pentru un asemenea transport.

Pentru neregulile constatate, agenţii rutieri au aplicat atunci amenzi record de 36.000 lei. Astfel, operatorul de transport a „încasat” o amendă în valoare de 23.000 lei, şoferul autoturismului de însoțire a fost sancționat cu 4.000 lei, iar cel al maşinii agabaritice cu 9.000 lei.

Totodată, întregul ansamblu a fost imobilizat, până în momentul în care transportatorul a intrat în legalitate pentru continuarea cursei.