Aventura vă aşteaptă! Centrul de Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă şi-a deschis în comunele Remetea şi Roşia două centre de închiriere biciclete pentru turiştii care vor să viziteze pe două roţi Munţii Bihor şi Pădurea Craiului. Centrul din Remetea funcţionează în cadrul campingului Turul, iar cel din Roşia la Centrul de Vizitare a Sitului Natura 2000.

"La cele două centre de închiriere există tot ceea ce trebuie pentru efectuarea unor mici reparaţii şi a lucrărilor curente de întreţinere a bicicletelor. În foarte scurt timp, cu ajutorul unei maşini, biciclete vor putea fi trimise oriunde sunt solicitate de turişti, în zona Munţilor Bihor şi Pădurea Craiului. CAPDD Bihor pregăteşte şi un set de hărţi electronice care va cuprinde toate traseele de cicloturism din Pădurea Craiului. Hărţile vor cuprinde şi o descriere a obiectivelor din regiune şi vor fi disponibile, având inclusiv date GPS, pe site-ul www.padureacraiului.ro", se menţionează într-un comunicat al CAPDD.

Cele 12 biciclete mountain bike, complet echipate, pot fi închiriate pentru 5 lei pe oră sau 30 lei pe zi. Firmele de team-building, agenţiile de turism şi întreprinzătorii care asigură facilităţi de cazare în zonă vor beneficia de tarife preferenţiale atât la închirierea bicicletelor cât şi la accesul în peşteri.

"Putem spune că am făcut încă un pas înainte pentru dezvoltarea serviciilor de agrement şi recreere pentru turiştii care vizitează Pădurea Craiului. De acum, în afară de vizitele la Peştera cu Cristale din Mina Farcu şi la Peştera Meziad, cei care iubesc muntele pot descoperi frumuseţea acestor locuri şi cu bicicleta, la un preţ accesibil", a declarat Alin Iacobaş, preşedintele CAPDD Bihor.

Turiştii care doresc să închirieze biciclete, să facă programări sau să afle informaţii suplimentare pot apela numerele de telefon: 0744.296.308 - Fila Istvan şi 0741.119.020 - Dana Oniţa.

Deschiderea celor două centre de închiriere a bicicletelor a fost posibilă graţie proiectului "Pădurea Craiului - destinaţie de ecoturism" , finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta Dezvoltare Durabilă, cu suma de 123.176,19 euro.

Prin acest proiect, CAPDD Bihor, în parteneriat cu Primăria Comunei Roşia şi Ethical Travel Portal, din Norvegia, îşi propune să facă paşi importanţi pentru a transforma zona sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede - Pădurea Craiului într-o autentică destinaţie ecoturistică, reprezentativă la nivel naţional şi european.