Trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Nufărului, Ciheiului și Constantin Noica a declanșat săptămâna trecută un val de reclamații pe aplicația Oradea City Report. Investiția în amenajarea bulevardului, în valoare totală de 50 milioane lei, pare să vizeze nu doar încurajarea mersului pe jos sau cu bicicleta, dar și... sportul de performanță.

Orădenii reclamă că refugiul, lat de doar 60 de centimetri, este atât de îngust încât aduce cu mersul pe bârnă între linia de tramvai și calea de rulare a mașinilor.

Mai mult, semaforul pentru pietoni e reglat astfel încât timpul de așteptare a fost prelungit la 5 minute, iar cel pentru traversare la mai puțin de 2 minute, așa să pietonii trebuie să traverseze în fugă.

Cum proiectantul și executantul lucrărilor își pasează reciproc responsabilitatea, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș, a dispus, la sfârșitul săptămânii trecute, refacerea lucrărilor, pentru ca orădenii să nu mai fie nevoiți să facă echilibristică și să alerge pe zebră.

Lucru mult mai ușor decât stabilirea vinovaților...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!