Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au încheiat evoluţia din 2022 cu o victorie clară, obţinută la o diferenţă de 23 de puncte, în faţa celor de la SCM Ohma Mozzart Bet Timişoara, scor 89-66.

Chiar dacă s-a desfăşurat la concurenţă cu primul meci de la Trofeul Carpaţi, iubitorii sportului din Oradea au umplut până la refuz tribunele Arenei Antonio Alexe, unde s-a desfăşurat miercuri seară partida, iar atmosfera a fost pe măsura evoluţiei echipei favorite.

Echipa orădeană s-a impus în acest joc, după a început bine disputa, ajungând să conducă cu 9-0. În prima pauză s-a intrat cu scorul de 18-12 în favoarea CSM.

Deşi s-au distanţat în debutul sfertului II, jucătorii formaţiei orădene au fost ajunşi din urmă chiar înaintea pauzei mari, când Timişoara a trecut la conducere pentru prima dată, scor 33-34. Ultimele trei puncte ale sfertului II au fost marcate de Erick Neal şi au aparţinut echipei orădene, care a condus la jumătatea disputei, cu 36-34.

S-au desprins în jumătatea a doua

După pauza mare, jocul a fost controlat în întregime de echipa orădeană, care s-a dezlănţuit pe faza ofensivă şi a reuşit un parţial de 10-0 pe fondul căruia s-au desprins decisiv. În continuare avantajul a crescut, CSM având precizie de la distanţă, dar şi prezenţă la recuperare ofensivă. În acest context, cu 10 minute înainte de final scorul a devenit 65-53.

În cadrul ultimului sfert, elevii antrenorului Cristian Achim s-au desprins la peste 20 de puncte. Aceasta în contextul în care "apărarea a funcţionat la cote înalte, nivelul de angajament al roş-albaştrilor a fost în mod evident ridicat, iar rotaţia a funcţionat foarte bine, niciun jucător al CSM-ului neavând mai mult de 25 minute pe parchet", după cum se precizează şi într-o analiză facută de clubul orădean, pe site-ul oficial.

În ultimele minute ale partidei, antrenorul Cristian Achim şi-a permis să îi trimită în teren şi pe cei mai tineri jucători din lot, dar şi evoluţiile acestora au fost aplaudate.

În final, tabela de marcaj a Arenei Antonio Alexe a consemnat scorul de 89-66, victorie prin care CSM CSU Oradea a trecut pe primul loc în Conferinţa B a Ligii Naţionale, cu 19 puncte.

În jocul cu timişorenii, Mark Ogden a fost principalul marcator al CSM, cu 15 puncte. Erick Neal l-a urmat cu 14 puncte, Kris Richard şi Stephen Holt au înscris şi ei câte 12 puncte, iar Justin Carter a terminat cu 10 puncte.

De cealaltă parte, de la SCM Ohma Timişoara, Ilija Djokovic şi Eric McClellan au înscris câte 18 puncte, fiind cei mai eficace.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanţ general de 9-1 în Liga Naţională.

Următorul joc şi primul din 2023 pentru "roş-albaştrii" bihoreni va avea loc miercuri, 4 ianuarie, de la ora 17, la Bucureşti, cu Dinamo.

Declaraţii după joc

"A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Prima a fost echilibrată, în pofida unui început mai bun pentru echipa noastră. În repriza a doua ne-am desprins. Am avut un avantaj vizibil în ceea ce priveşte intensitatea. De asemenea, echipa noastră a găsit mai uşor coşul tot pe fondul unui nivel ridicat de combativitate şi agresivitate. Mi-a plăcut reacţia echipei noastre în repriza a doua şi mă bucur că am reuşit să profităm de faptul că am avut câteva zile să ne odihnim, respectiv să pregătim acest meci. Este o victorie care ne ajută în clasament. Adevărat, acum suntem pe primul loc al grupei, dar mai important este că am obţinut o nouă victorie în compania unei echipe care va avansa în faza a doua a campionatului, adică este un rezultat pe care îl vom contabiliza în clasament şi pe mai departe. În plus, ne-am revanşat pentru singurul eşec suferit până acum în Liga Naţională", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

"Ne-am pregătit bine pentru acest meci. Am executat planul de joc şi am câştigat în mod pe deplin meritat. Am făcut o repriză secundă excelentă în ambele faze ale jocului. Este îmbucurător că am avut această reacţie după pauză. Faptul că am jucat în sala veche mi-a adus multe amintiri plăcute. Mulţumesc suporterilor că au venit în număr mare să ne susţină. A fost o atmosferă foarte frumoasă şi sunt fericit că le-am oferit o prestaţie solidă", a declarat, la final, şi jucătorul Kris Richard.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!