Drumul colector, lung de 700 de metri care va lega zona magazinului Leroy Merlin de Piaţa 100, paralel cu şoseaua de centură, este în curs de finalizare.

Noua arteră de legătură va fi dată în folosinţă în circa o lună după ce constructorii vor fi finalizat lucrările de asfaltare şi de amenajare a unei staţii de autobuz în zona parcării de la piaţă.

"Firma Porr Construct lucrează în paralel la pasajul suprateran de lângă Piaţa 100, amenajarea sensului giratoriu de sub el şi drumul de legătură paralel cu şoseaua de centură. În cazul în care nu plouă în următoarea perioadă, lucrările ar putea fi terminate în circa o lună de zile", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

Potrivit acestuia, constructorii se mobilizează pentru finalizarea lucrărilor. "Stratul suport a fost realizat, urmează ca drumul să se asfalteze. Acesta va fi dat în folosinţă imediat după finalizare pentru că orice legătură în plus cu Piaţa 100 scade aglomeraţia de pe şoseaua de centură şi ajută enorm mai ales în zilele de weekend când piaţa este deschisă", a spus Dragoş.

Drumul de legătură are trotuar, pistă pentru biciclete, reţele de canalizare pluvială şi peste 1.600 metri pătraţi de spaţii verzi. Lucrarea, în valoare de 2,5 milioane lei, trebuia finalizată la sfârşitul lunii ianuarie, dar termenul de predare a fost decalat cu trei luni după ce şantierul a fost închis provizoriu de unele lucrări de descărcare arheologică.