Oraşul Valea lui Mihai a rămas fără apă, începând de luni seară, pe fondul unei avarii şi a exploziei consumului, în contextul perioadei caniculare.

Localnicii s-au declarat nemulţumiţi de lipsa apei potabile. "Avem probleme cu firma Apă Canal Nord-Vest. Pe căldura asta nu avem apă în oraş începând de ieri seară", a reclamat, marți, un localnic pentru BIHOREANUL.

Contactat, viceprimarul din Valea lui Mihai, Karsai József Attila, a confirmat situaţia şi a explicat că serviciile ar urma să fie reluate în cursul după-amiezii de marţi.

„Din discuţiile purtate cu reprezentantul societăţii Apă Canal Nord-Vest, întreruperea alimentării cu apă a intervenit luni seară, pe fondul unei avarii. În momentul de faţă se lucrează la remedierea defecţiunii, iar în cursul după-amiezii se va relua furnizarea apei”, a declarat viceprimarul Karsai.

Potrivit viceprimarului, criza apei din localitate a fost agravată de explozia consumului pe fondul perioadei caniculare, fapt care duce la scăderea presiunii de pe reţea.

„Pompele funcţionează la capacitate maximă. Populaţia localităţii foloseşte o cantitate mare de apă de la venirea căldurii. Din păcate, în ciuda apelurilor făcute, de noi şi reprezentanţii societăţii Apă Canal Nord-Vest, mulţi localnicii folosesc încă apa la udatul grădinilor", a declarat Karsai.

Angajaţii societăţii Apă Canal Nord Vest făceau marţi demersuri pentru reluarea alimentării cu apă, dar nu exclud ca pe viitor în oraș să aibă loc şi alte întreruperi ale serviciilor.

"Din cauza temperaturilor ridicate şi a utilizării intense a apei potabile, întâmpinăm probleme de funcţionare la nivelul sistemului nostru electronic de operare. Această situaţie poate duce la întreruperi temporare ale furnizării apei potabile", au transmis reprezentanţii Apă Canal Nord-Vest pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit anunţului companiei, consumatorii din localitate sunt îndemnaţi să anunţe, după reluarea serviciului, eventuale deficienţe în parametrii de furnizare ori de calitate a apei, la numărul de telefon 0359.179.209.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!