Așa cum prevede proiectul de modernizare a zonei Nufărul-Cantemir, între șinele de tramvai va fi așternut un covor verde pe aproape 3 kilometri. Lucrările ce prevăd înierbarea liniei de tramvai au început, a transmis miercuri Primăria Oradea. 

„La final, vor rezulta aproape 3 km de linie de tramvai înierbată, respectiv 16.500 mp de zonă verde. (...) Până acum s-a finalizat tronsonul cuprins între blocul Cicero și strada Muntele Găina, fiind testat și sistemul de irigații”, se arată în comunicatul municipalității. 

S-a montat, de asemenea, sistemul de irigații automate în zona liniilor de tramvai, pe tronsonul cuprins între blocul Cicero și bucla de întoarcere a tramvaiului. Totodată, sunt aproape gata lucrările de așternere a materialului geotextil și pământ vegetal pe liniile de tramvai, pe tronsonul cuprins între blocul Cicero și intersecția bulevardului Nufărul cu strada Ciheiului, conform informării transmise de Primărie. 

Zona Nufărul-Cantemir a trecut printr-un proces de reabilitare în ultimii ani, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană (POR 2014-2020), care a prevăzut, printre altele, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, delimitarea unor piste pentru biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, amplasarea de mobilier urban, precum și intervenții la calea de tramvai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!