Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul final în dosarul agentului şef adjunct Flavius Cosmin Fodor, 33 de ani, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Bihor (SPR), trimis în faţa instanţei în vara anului trecut pentru luare de mită după ce a pretins de la un orădean 1.200 lei, pentru a tergiversa cercetările într-un dosar penal.

Iniţial, printr-o hotărâre pronunţată în decembrie anul trecut, Tribunalul Bihor a dispus condamnarea subofiţerului la 2 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 4 ani. Acum, pedeapsa a fost înjumătăţită.

Astfel, completul de magistraţi care a judecat apelul declarat de poliţist a decis reducerea pedepsei la 1 an de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.

Fodor a fost trimis în judecată pe 10 iunie anul trecut, în urma unei anchete a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Poliţistul fusese denunţat la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor de un orădean căruia i-a cerut 1.200 lei, din care a şi primit 900 lei, ca să tergiverseze cercetările în dosarul în care omul era urmărit penal pentru infracţiuni la regimul rutier, iar apoi să-i obţină o soluţie favorabilă în dosar.

Pe 3 iunie, Fodor a fost reţinut şi, ulterior, arestat pentru 10 zile de Tribunalul Bihor, măsură care a fost înlocuită pe 17 iunie anul trecut cu cea a controlului judiciar. Suspendat din funcţie şi pus la dispoziţie până la soluţionarea cazului, subofiţerul va fi exclus acum din Poliţie.

Citiţi despre acuzaţiile care l-au dezbrăcat pe poliţistul rutier de uniformă în articolul: Agentul şpagă: Ce arată interceptările din dosarul poliţistului arestat pentru luare de mită