Curtea de Apel Oradea a pronunţat, vineri, verdictul în procesul în care ortopedul Ovidiu Gogu Cacuci, coproprietar şi director al spitalului privat Pelican, era judecat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, medicul a fost prins iarna trecută de poliţiştii rutieri, în timp ce încerca să ajungă acasă cu o alcoolemie de 1,60 la mie în sânge la volanul bolidului său. În primăvara acestui an, Judecătoria Oradea l-a condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni.

Sentinţa a fost atacată, prin apel, de avocatul ortopedului, iar procesul a continuat la Curtea de Apel Oradea, unde judecătorii au îmblânzit pedepsa primită iniţial, stabilind în sarcina lui Cacuci doar o amendă penală de 3.600 lei. Hotărârea este definitivă.

Odată cu condamnarea penală, judecătorii au anulat şi permisul de conducere al medicului, care se va putea înscrie pentru obţinerea unui nou document abia peste 6 luni.

Povestea dosarului penal deschis pe numele ortopedului Doru Cacuci a fost prezentată în exclusivitate de BIHOREANUL care a descoperit cum, pentru a scăpa de rigorile legii, doctorul Ovidiu Gogu Cacuci s-a folosit de mărturiile mincinoase ale finului său, legistul Răzvan Oros, dar şi de „opinia" unui alt confrate, dr. Camelia Buhaş, care susţinea că alcoolemia îi era mare din cauza... curei de slăbire.

Citiţi întreaga poveste în articolul: Doctori mincinoşi: Prins beat criţă la volan, directorul Spitalului Pelican şi-a minţit cu tupeu anchetatorii, dar a fost condamnat