Curtea de Apel Oradea a majorat, joi, pedeapsa pentru autorul sângeroasei crime căreia i-a căzut victimă un pensionar orădean, găsit în septembrie 2016 cu corpul plin de înţepături şi cu beregata secţionată în apartament.

Autorul, Antonio Rostaş, va sta după gratii 15 ani şi 6 luni, pedeapsă cu 4 ani mai mare decât cea dispusă cu o lună mai devreme de Tribunalul Bihor, unde completul de judecată l-a condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel a menţinut, în rest, toate celelalte dispoziţii ale instanţei inferioare.

Astfel, Rostaş are interdicţie de a se apropia de familia victimei sale vreme de 5 ani după ce-și va ispăşi pedeapsa şi este obligat să plătească toate cheltuielile familiei ocazionate de proces, cele de înmormântare şi reparaţiile la apartamentul pe care l-a incendiat, suma ridicându-se la 10.774 lei. La acestea se adaugă și daune morale în valoare totală de 120.000 euro, plus cheltuieli judiciare de 26.000 lei către stat.

Verdictul instanţei priveşte un caz prezentat deja de BIHOREANUL, o crimă descoperită în urmă cu 2 ani, pe 14 septembrie 2016, în Oradea, căreia i-a căzut victimă un orădean de 60 ani, găsit de copii într-o baltă de sânge, cu carotida tăiată şi înjunghiat în mai multe locuri. 

În urma cercetărilor declanşate atunci, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au stabilit că victima murise în perioada 20 august - 2 septembrie, dar şi că din locuinţă lipseau mai multe bunuri, respectiv că autorul a încercat să incendieze apartamentul.

Criminalul îşi lăsase amprentele peste tot, motiv pentru care a şi fost identificat în scurt timp. Îl cheamă Antonio Cristian Rostaş, este din Bihor şi era plecat de mai mulţi ani în Spania, unde fusese deja arestat pentru tâlhărie şi condamnat, apoi, la 5 ani şi 9 luni de detenţie.

La solicitarea autorităţilor judiciare din Bihor, Rostaş a fost transferat în România în noiembrie anul trecut, pentru finalizarea anchetei. În faţa procurorilor, criminalul şi-a recunoscut faptele, povestind cu lux de amănunte modul în care l-a ucis pe orădean, dar şi cum s-a întors de mai multe ori în locuinţa victimei, de unde a luat, pe rând, toate electrocasnicele pe care le putea căra fără să dea de bănuit şi pe care le-a vândut la un amanet, iar în final a încercat să incendieze apartamentul, punând foc în două colţuri ale imobilului.