Un bărbat prins de poliţiştii rutieri din Bihor pentru a doua oară fără permis la volanul maşinii a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, instanţa de judecată justificându-şi decizia cu faptul că prima pedeapsă pe care a încasat-o, a cărei aplicare a fost suspendată, "nu şi-a îndeplinit rolul educativ".

Şoferul de ocazie este Mihai Ciulinaru, un bărbat în vârstă de 42 ani din municipiul Călăraşi, care locuieşte fără forme legale în Bihor şi care, în ultimii trei ani, a fost găsit în două rânduri la volanul unei maşini, în trafic, deşi nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Prima oară s-a întâmplat în primăvara anului 2020, când agenţii rutieri din Valea lui Mihai l-au găsit la volanul unui Honda Civic. Era şi băut, şi fără permis, însă a scăpat cu 10 luni şi 20 zile de închisoare, pedeapsă a cărei aplicare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 2 ani. 

Pe 28 iunie 2022, la 3 dimineaţa, Ciulinaru era din nou în trafic, de astă dată la volanul unui Ford Focus. Poliţiştii rutieri l-au oprit pe strada Făcliei, în timp ce se îndrepta spre cartierul Podgoria. Fusese să alimenteze, pe Calea Clujului, şi mergea spre casă, a susţinut bărbatul, recunoscând pe loc că nu are persmis de conducere.

Trimis din nou în faţa instanţei de judecată, Mihai Ciulinaru nu a mai reuşit să-i convingă pe magistraţi să-l lase liber.

Judecătoria Oradea l-a condamnat la 1 an, o lună și 10 zile de închisoare, în regim de detenție, în hotărârea pronunţată, instanţa arătând că "a condus pe un drum public unde, datorită multiplelor situaţii de trafic complicate, lipsa abilităţilor de a conduce autovehicul pot determina producerea de accidente rutiere", dar şi că bărbatul nu are un loc de muncă, deşi este o persoană tânără, iar anterior a mai fost condamnat pentru comiterea aceluiaşi tip de infracţiune, "fapt ce demonstrează că pedeapsa aplicată nu şi-a îndeplinit rolul educativ". 

Hotărârea Judecătoriei Oradea a fost menţinută, luni, şi de Curtea de Apel Oradea, motiv pentru care, în aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri l-au ridicat de acasă şi l-au depus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!