Judecătoarea Carmen Domocoş de la Tribunalul Bihor a fost invitată să prezinte o prelegere la Conferinţa Naţională de Drept Penal "Vespasian Pella", programată în 14-16 mai la Iaşi.

Potrivit promovărilor făcute pe Facebook de organizatori, ilustrate cu o poză furată de pe site-ul BIHOREANULUI, aceasta va susţine o conferinţă despre "Răspunderea penală pentru omisiune a persoanei juridice", fapt ce i-a umplut de revoltă pe unii dintre colegii judecătoarei.

Motivul? Ea va conferenţia în calitate de specialist în Drept penal, deşi la finele anului trecut, când Colegiul de conducere al Tribunalului Bihor a decis s-o mute de la secţia de Contencios la cea Penală, unde există deficit de judecători, Domocoş a cerut 45 de zile de "acomodare" ca să se pună la punct cu "noutăţile din procedura penală".

Culmea, concomitent, a şi atacat actul de transfer printr-un proces deschis la Tribunalul Timiş, unde a obţinut suspendarea deciziei, Curtea de Apel Timişoara confirmând soluţia recent, ceea ce înseamnă că judecătoarea va rămâne, cel puţin deocamdată, la Contencios.

Iată, însă, că asta n-o opreşte să se prezinte ca fiind mare practicant al Dreptului penal şi să dea lecţii altor magistraţi şi profesori universitari din ţară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!