Pensiile din România ar urma să fie mărite cu 12,5% începând din 1 ianuarie 2023, au anunțat luni seara site-urile de știri de la nivel central, citând surse din coaliția de guvernare PNL - PSD - UDMR. De asemenea, pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei vor primi și bonusuri, transmit Digi24.ro, Hotnews.ro și Libertatea.ro.

Liderii PSD, PNL și UDMR s-au reunit luni la Guvern pentru a decide cum se vor majora pensiile și ce ajutoare vor fi acordate pentru persoanele vulnerabile.

Astfel, politicienii din coaliția de guvernământ ar fi convenit ca toate pensiile să fie majorate cu 12,5 procente, impactul bugetar fiind de 17,5 miliarde de lei.

De asemenea, liderii celor trei partide s-ar fi înțeles ca statul să le acorde ajutoare sociale pensionarilor cu pensii de până la 3.000 de lei. Aceste ajutoare ar urma să fie acordate în două tranșe, în ianuarie, respectiv în iunie.

Potrivit Hotnews.ro, persoanele cu pensii de până în 1.500 de lei vor primi un ajutor de 1.000 de lei, persoanele care au pensii până în 2.500 de lei - 800 de lei, iar persoanele cu pensii între 2.500 - 3000 de lei - 600 de lei. 

Totodată, arată sursele politice citate de site-urile centrale de știri, s-a decis o creştere cu 30% a indemnizaţiei veteranilor de război şi pentru văduvele de război și acordarea unei indemnizații în plus (a 13-a) pentru persoanele cu handicap.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!