Şoferi, încercaţi să evitaţi, la sfârșitul săptămânii viitoare, circulaţia prin zona centrală a oraşului! Traficul rutier pe străzile Iuliu Maniu, Piaţa Unirii şi Independenţei va fi restricţionat de joi.

Pentru defilare!

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, începând de joi militarii vor repeta defilarea pentru festivităţile din 20 aprilie ocazionate de împlinirea a o sută de ani de la instalarea administraţiei româneşti în Oradea.

Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei a aprobat la cererea Direcţiei de Organizare Evenimente mai multe măsuri pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor pentru festivităţi.

Concret, în cursul zilei de joi, între orele 11:30 – 13:30 se va închide circulaţia rutieră pe strada Iuliu Maniu, iar între orele 17:30 – 21:00 pe strada Independenţei. În acest interval orar vor circula doar tramvaiele.

Piaţa Unirii se închide

Ulterior, începând de vineri, de la ora 9, se va închide circulaţia în Piaţa Unirii restricţie, care se va menţine până luni dimineaţă.

Tot vineri, începând cu ora 16, se va închide circulaţia şi pe strada Independenţei, începând de la intersecţia cu strada Mihai Viteazul, iar virajul la dreapta pe podul Sfântul Ladislau pentru acces în Piaţa Ferdinand va fi interzis.

Restricţiile de circulaţie se vor înăspri odată cu apropierea festivităţilor.

Accesul interzis!

Astfel, vineri începând cu ora 16, până sâmbătă noaptea, se va închide circulaţia pe strada Tudor Vladimirescu începând de la intersecţia cu strada Principatelor Unite până la strada Primăriei.

Tot vineri, începând cu ora 22 şi până duminică noaptea, poliţiştii vor închide total circulaţia prin sensul giratoriu din centrul civic pe sensul de mers către Piaţa Indepedenţei.

La fel va fi interzisă circulaţia pe strada Mihai Viteazul, riveranii urmând să aibă acces doar spre strada Traian Moşoiu.

"În aceste zile, echipajele Poliţiei, dar şi indicatoare de ocolire vor ghida participanţii la trafic", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Festivităţile de 20 aprilie, ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la instalarea administraţiei româneşti în Oradea, se anunţă de o amploare fără precedent.

Acestea vor cuprinde inclusiv o paradă militară în cadrul căreia oraşul va fi survolat de către elicoptere Puma şi avioane de luptă MIG Lancer.

Citeşte aici programul festivităţilor de 20 aprilie!