În parteneriat cu structura similară din judeţul OLT, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor a câştigat un proiect, numit "Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ - Alter Tour", prin care va oferi cursuri gratuite pentru şomeri în acest domeniu de activitate.

Potrivit directorului AJOFM Bihor, Doru Drăghici, instituţia va furniza programe de calificare în meseriile de administrator pensiune turistică, lucrător în agroturism, lucrător hotelier, agent de turism (ghid), precum şi programe de specializare şi perfecţionare pentru creşterea calităţii serviciilor oferite în sectorul turismului.

"Serviciile oferite în cadrul proiectului sunt gratuite, iar participanţii la programul de formare profesională care sunt şomeri neîndemnizaţi vor beneficia de asistenţă financiară în sumă de 500 lei pe lună, pentru a se putea auto-întreţine în timpul şcolarizării", se arată într-un comunicat dat publicităţii de AJOFM Bihor şi semnat de directorul Doru Drăghici.

Şomerii interesaţi de aceste cursuri pot cere înscrierea lor la serviciile oferite în acest proiect la sediul instituţiei din Oradea, strada Transilvaniei nr. 1-2, precum şi la punctele de lucru din Aleşd, Beiuş, Salonta şi Marghita ale AJOFM Bihor.