Teatrul Arcadia din Oradea găzduieşte sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18, evenimentul de lansare a jocului InfiniTeatric, un proiect creativ de dezvoltare personală prin teatru, creat de actriţa Mirela Niţă Lupu şi de psihologa Amelia Pal.

InfiniTeatric este destinat copiilor și include 72 de provocări grupate în şase capitole tematice, fiecare acoperind aspecte esenţiale ale teatrului, cum ar fi vorbire, emisie vocală, dicţie, improvizaţie verbală şi nonverbală, precum şi exerciţii de expresivitate corporală. Prin aceste "provocări", jucătorii îşi dezvoltă aptitudini specifice artei actorului, dar utile şi în viaţa de zi cu zi. 

"Regula jocului este să te joci şi să te bucuri de joc, dar să nu uiţi să îndrăzneşti ca să reuşeşti. Ne întâlnim în InfiniTeatric cu exerciţii de vorbire, expresivitate corporală, improvizaţie nonverbală, monolog, improvizaţie verbală şi improvizaţie verbală în echipă, cu imagini care te provoacă să realizezi un desen sau o poveste. Unele dintre ele pornesc de la o situaţie, altele de la propria persoană, altele de la amintiri şi experienţe, altele de la imagini şi cuvinte. Toate la un loc oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate împreună şi de a vă cunoaşte mai bine", se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Regina Maria. 

Deşi este adresat în special celor mici, jocul este versatil şi poate fi folosit chiar şi de adulţi, spre exemplu într-un teambuilding.

"InfiniTeatric poate fi jucat în echipă în foarte multe moduri. Este un joc care poate fi folosit atât de copii, elevi, cât şi de adulţi, în teambuildinguri. Ideea jocului este să aducă mai aproape mijloace de dezvoltare personală pentru copiii din mediul rural sau dintr-un mediu de învăţare limitat, dar nu doar atât. Imaginaţia este limita. Oricine ai fi, poţi să te dezvolţi şi să îţi depăşeşti fricile prin acest joc care vine în sprijinul tău", a spus Mirela Niţă Lupu, actriță a teatrului orădean, care a creat acest joc alături de profesorul psiholog Amelia Pal.

Evenimentul de lansare va include discuţii despre educaţie, teatru şi dezvoltare personală, iar în cadrul acestuia sunt invitaţi să vorbească prof. univ. dr. Elena Bonchiş, conf. univ. dr. Daniela Roman, actriţa Ioana Dragoş Gajdo, actorul Sebastian Lupu, prof. consilier şcolar Luminiţa Haidu şi editorul Mihai Romeo Bogdan. 

Tot în cadrul lansării, actorii Teatrului Regina Maria Giorgiana Coman şi David Constantinescu vor oferi o demonstraţie a jocului InfiniTeatric, iar solista Dariana Elena va cânta pe scena Sălii Arcadia. Evenimentul va fi moderat de Ramona Gabriela Nemeş.

Jocul InfiniTeatric va putea fi achiziţionat la preţul de 100 de lei la eveniment. Ulterior, acesta va putea fi comandat printr-un mesaj pe pagina de Facebook InfiniTeatric, urmând să fie disponibil şi în anumite magazine online. 

Intrarea la evenimentul de lansare este gratuită în limita locurilor disponibile, mai transmit organizatorii. 

Infiniteatric Oradea Joc dezvoltare personală prin teatru

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!