Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor au descins miercuri în percheziţii în satul Delani, aparţinând municipiului Beiuş, la locuinţa unui pădurar de la Ocolul Silvic Dobreşti, acuzat că a tras cu arma pe geamul casei, în centrul localităţii, ca să împuşte câinele unui vecin. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, incidentul s-a produs vinerea trecută, în plină zi. Patrupedul, un pui de căţel, ieşise în stradă şi încerca să se întoarcă pe sub poartă în momentul în care a fost împuşcat.

Focul de armă a fost tras din casa de vizavi, după cum a descoperit proprietarul câinelui, vizionând înregistrarea de pe camera de supraveghere a unui vecin.

Din înregistrarea transmisă şi BIHOREANULUI, pe imaginile din partea de sus a ecranului (video jos) se vede cum căţelul încearcă să se strecoare pe sub poartă, moment în care se aude o împuşcătură. Patrupedul reuşeşte să intre scheunând în curtea casei, unde apoi a murit. Tot din înregistrare se poate observa că focul este tras perpendicular, din geamul casei de peste drum.

Cum în ultimii ani săteanului i-au fost ucişi în acelaşi mod trei câini, omul a sunat revoltat la 112. 

La faţa locului au ajuns în scurt timp poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au şi început cercetările la faţa locului.

Căţelul împuşcat a fost ridicat, pentru autopsiere, iar armele suspectului au fost ridicate. Acesta se numeşte Ioan Bar şi este pădurar la Ocolul Silvic Dobreşti, dar şi vânător.

Din primele verificări făcute de anchetatori, Bar a încălcat nu doar interdicţia de a folosi arme de foc în localitate, ci a tras cu o armă de tir cu glonţ, care poate fi utilizată în condiţii stricte și numai în poligoane autorizate.

Miercuri, poliţiştii Serviciului Arme i-au făcut o nouă vizită pădurarului, percheziţionându-i casa.

Totodată, bărbatul a fost ridicat şi condus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Deocamdată, Ioan Bar este bănuit de uciderea unui animal cu intenţie, fără drept, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani, uz de armă letală fără drept, pentru care legea prevede închisoare de la 1 la 5 ani. Rămâne de văzut, însă, ce vor mai descoperi pe parcurs anchetatorii.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!