Joi, în prima parte a zilei, sunt în desfăşurare 5 percheziţii domiciliare în Bihor şi în Satu Mare, operaţiunea fiind derulată de procurorii DIICOT cu poliţiştii Serviciului de combatere a criminalităţii organizate Satu Mare, într-o anchetă privind o grupare infracţională organizată care se ocupa de trafic de migranţi afro-asiatici. Poliţiştii au ridicat documente, bani, telefoane mobile, dar şi mai multe pacheţele în care se bănuiește că ar fi substanţe interzise. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea era formată din cetăţeni români şi a acţionat începând din decembrie 2022, cu scopul de a-i călăuzi pe migranţii de origine afro-asiatică, intraţi legal în România, dar care voiau să ajungă în state din vestul Europei. 

„Din cercetările efectuate a reieșit că membrii grupului infracțional organizat au preluat migranți de pe teritoriul României, în special din zona municipiului Timișoara, și au organizat transportul acestora, prin recrutarea mai multor conducători auto, care asigurau deplasarea pe segmente de drum, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, la puncte de trecere situate pe raza județelor Satu Mare și Bihor", scrie în comunicatul DIICOT.

Ulterior, migranții erau preluați de pe teritoriul Ungariei și transportați mai departe de către membrii rețelei, până în țările de destinație. 

Anchetatorii au ridicat mai multe persoane, suspecţi şi martori, care după finalizarea percheziţiilor vor fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea audierii.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!