Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au descins, marţi seară, în jurul orei 22.00, la Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea, unde au percheziţionat camera de gardă a Unităţii de Primire a Urgenţelor.  

"Am fost sunat în jurul orei 22.00, că sunt percheziţii la UPU din cadrul Spitalului Municipal. Nu ni s-a comunicat care a fost motivul. Percheziţia s-a desfăşurat în camera de gardă şi a vizat obiecte din proprietatea domnului doctor Ioan Magyar", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful SMURD Bihor, dr Hadrian Borcea. 

După finalizarea percheziţiilor, realizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor sub coordonarea procurorului Gheorghe Berce, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, şeful SMURD Bihor i-a însoţit pe anchetatori la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor. "Eu am plecat la ora 2 noaptea de la Poliţie, dl Magyar a rămas, încă, acolo. A fost ridicat pentru cercetări, dar nu ni s-a comunicat motivul", a mai spus dr. Borcea. 

Sursele BIHOREANUL susţin că, în acelaşi timp cu percheziţiile de la spital, anchetatorii au desfăşurat acţiuni similare şi la alte adrese, operaţiunea vizând activitatea universitară a doctorului Ioan Magyar, doctor în ştiinţe medicale şi conferenţiar în cadrul Departamentului Discipline preclinice a FMF.

De altfel, spun sursele citate, în timpul percheziţiilor din camera de gardă a unităţii de urgenţe, poliţiştii au ridicat documente care privesc strict activitatea universitară a doctorului Magyar, subiecte, teste, plicuri, fără să fie interesaţi de activitatea spitalicească a acestuia, medicul fiind bănuit că, la fel precum colegele lui de la Departamentul de Medicină Dentară, ar fi luat şpagă de la studenţii cărora le predă, pentru a-i trece la examene.

Contactat de BIHOREANUL, Magyar n-a dorit să spună prea multe. "Da, au avut loc percheziţii. Dar nu am nicio calitate de niciun fel. Puteţi să vă interesaţi la organele de anchetă. Nu am voie să vorbesc, aşa că nu dau nicio declaraţie", a declarat doctorul.

Deocamdată, Parchetul nu a confirmat informaţiile privind percheziţiile şi nici n-a dorit să facă mai multe precizări. “Stadiul actual al cercetărilor nu ne permite să facem publice date din dosar. Pot să spun că în acest moment domnul Magyar nu are nicio calitate în cauză”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Magyar este al treilea medic şi cadru didactic al FMF care ajunge în atenţia procurorilor în ultima săptămână. Aşa cum BIHOREANUL a arătat zilele trecute, la câteva zile după ce au fost percheziţionate, doctoriţele Adriana Pirte şi Camelia Dalai de la Medicină Dentară au fost reţinute şi arestate preventiv, pe motiv că luau şpăgi de la studenţi.