Ofiţerii DGA au desfăşurat, joi, percheziţii domiciliare la 20 de adrese din 10 judeţe, într-o anchetă care priveşte un profesor de la Universitatea privată „Spiru Haret” din Brașov, acuzat că lua mită de la studenţii în "uniformă" - agenţi de poliţie şi jandarmi - pentru a-i promova la examene. 

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al DGA, acţiunea coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a fost derulată de ofiţerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Brașov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 județe și Structura centrală.

"Au fost puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară / vehicule / corporale, la locații de pe raza municipiului București și a 10 județe (Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu susținerea unor examene universitare/examene de licență la o universitate privată din municipiul Brașov", scrie în comunicatul DGA. 

Unitatea de învăţământ este Universitatea privată Spiru Haret, spun surse din anchetă, iar cercetările vizează suspiciuni de corupţie la adresa unui profesor care, în perioada 2023 - 2024 ar fi luat mită de la mai mulţi studenţi - agenţi de poliţie şi jandarmi - pentru a-i promova la examene.

„În dosar se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență”, se arată în comunicat. 

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Structura centrală, precum și a Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov și Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!