Au fost percheziţii în Bihor, Mureş şi Bistriţa Năsăud, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism, în urma operaţiunii dispuse de procurorii DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al DIICOT, percheziţiile s-au derulat în cursul dimineţii de marţi, 26 ianuarie, la 10 adrese din judeţele Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor, toate deţinute de suspecţii din cauză.

Procurorii susţin că, din iulie iulie 2020 şi până în prezent, aceştia au recrutat 3 persoane minore şi alte 3 persoane majore și, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției.

"În concret, aceștia au pus la dispoziția victimelor mai multe imobile în vederea practicării prostituției pe raza municipiilor Bistrița, Oradea și Târgu Mureș, transportându-le în aceste apartamente, asigurându-le protecția și însușindu-și în parte sau în totalitate sumele de bani obținute", se precizează în comunicatul procurorilor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost găsite și ridicate sume de 69.000 de lei și 880 de euro, 800 de litri de alcool și 450 de pachete de țigări, produse provenite din contrabandă, mai multe telefoane mobile și autoturisme.

De asemenea, 13 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Bistriţa – Năsăud, pentru audieri. 

La acţiunea coordonată de Biroul teritorial Bistriţa Năsăud al DIICOT au participat poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa Năsăud, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Mureș, BCCO Cluj și BCCO Oradea, colegi de-ai lor de la Inspectoratele de Poliţie Bistrița-Năsăud, Mureş şi Bihor, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Bistrița-Năsăud, jandarmi din Mureș şi Bihor. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.