Procurorii DNA au percheziţionat, luni, sediile a 12 firme de pază şi 22 de instituţii publice, din mai multe judeţe, inclusiv din Bihor, într-o anchetă care ar viza o societate comercială deţinută de un afacerist din Alexandria, partener al fostului şofer al lui Liviu Dragnea.

Potrivit G4Media.ro, poliţiştii şi procurorii au efectuat percheziţiile în judeţele Teleorman, Olt, Constanţa, Prahova, Dâmboviţa, Tulcea, Giurgiu, Călăraşi, Dolj şi Bihor, iar printre instituţiile publice percheziţionate s-au numărat Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina.

Procurorii DNA suspectează infracţiuni de abuz în serviciu la atribuirea unor contracte de pază, iar unele dintre firmele vizate ar fi apropiate de Darius Vâlcov, a mai notat G4Media.ro. 

Surse din DNA au declarat, pentru BIHOREANUL, că în judeţul Bihor percheziţiile s-au desfăşurat la sediul unei firme private, iar ancheta declanşată la Bucureşti ar viza în principal societatea Europrotect Security din Alexandria, deţinută de Cristian Baicu, partener de afaceri în altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă, care, la rândul său, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul ex-liderului PSD, în alte companii.

Numele Europrotect Security a apărut în ultimii ani în mai multe articole de presă care dezvăluiau contractele publice fabuloase obţinute de societate în fiefurile baronilor PSD, dar şi cu CFR, CFR Călători, Romgaz, RAR, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), aceasta din urmă fiind condus de un apropiat al lui Darius Vâlcov, Florin Ionuţ Barbu.