Sunt percheziţii în desfăşurare luni la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unei informări transmise de Biroul de presă al DNA, acţiunea se derulează într-un dosar ce vizează „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”.

Anchetatorii desfăşoară două percheziţii în două unităţi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, şi anume Serviciul Poliţie Rutieră al IPJ Cluj şi la Biroul Poliţie Rutieră de la Poliţia Municipiului Cluj Napoca.

Din primele informaţii, perchezițiile l-ar viza chiar pe șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, nepotul fostului ministru de Interne Ioan Rus, care i-ar fi convins pe agenţii rutieri din subordinea sa să nu îi suspende permisul de conducere, potrivit G4Media.

Concret, Rus ar fi beneficiat de falsificarea unor procese verbale de contravenţie. Acesta ar fi condus pe o porțiune de drum cu o viteză excesivă de 120 km/h, în timp ce, în acte, agenţii rutieri care au constatat fapta ar fi consemnat-o contravenientă pe soția acestuia, scrie Adevărul.