Liderul sindicatului Finanţelor Bihorene, Dorin Micle, a fost reţinut miercuri, într-un dosar al DIICOT, Structura Centrală, care vizează importuri de carne cu facturi fictive făcute în perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014.

În respectiva perioadă, Micle a fost detaşat în Borş, la punctul de monitorizare a traficului de mărfuri cu risc de evaziune.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT au descins miercuri la sediul Finanţelor şi au efectuat percheziţii în biroul liderului de sindicat, după care, împreună cu acesta s-au deplasat la locuinţa lui pentru alte percheziţii.

Alte trei persoane, funcţionari ai Finanţelor bihorene - Călin Negrea, Silvia Raţ şi Monica Todor - care au fost în echipă cu Micle în perioada în care a lucrat în Borş, au fost conduşi la Bucureşti, pentru a fi audiaţi ca martori.

Atât Micle, cât şi colegii săi finanţişti audiaţi ca martori, lucrează în cadrul Serviciului de Administrare a Veniturilor Statului din Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice Bihor.