Doi tineri, în vârstă de 17 ani, respectiv 19 ani, au fost reţinuţi, iar 7 ogari folosiţi la vânători nocturne au fost confiscaţi, miercuri, în urma unor percheziţii ale poliţiştilor de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor. Cei doi tineri, din Ciuhoi, respectiv Brusturi, au folosit câinii pentru stârnirea şi capturarea unor căpriori, în timpul unor partide de braconaj nocturn.  

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, tânărul de 19 ani este bănuit că a braconat în perioada martie – aprilie, pe timp de noapte, folosindu-se de diferite dispozitive de iluminare, pe raza unui fond de vânătoare din localitatea bihoreană Sântimreu, unde a şi capturat un căprior cu ajutorul câinilor special dresați.

Ulterior, tânărul a ieşit la braconaj şi pe 11 mai, respectiv 15 mai, tot pe timp de noapte, pe terenurile agricole dintre Ciuhoi și Sfârnaș, aparţinând fondului de vânătoare din Sântimreu, și ar fi folosit diferite dispozitive de iluminare cu scopul de a găsi, stârni și captura vânatul, fără să reușească capturarea niciunui animal sălbatic. 

"În urma percheziției domiciliare efectuate la 26 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au descoperit la domiciliul acestuia și au ridicat în vederea confiscării trei dispozitive de iluminat tip proiector cu led și trei câini din rasa Ogar", se arată în informarea transmisă. 

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea unde, la finalul audierilor, procurorul a dispus plasarea lui sub control judiciar pentru 60 de zile.

Tot miercuri, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bihor au efectuat două percheziții domiciliare pe raza comunei Brusturi, în cazul unui tânăr de 17 ani, bănuit că, în cursul lunii mai, pe timp de noapte și folosindu-se de diferite dispozitive de iluminare, ar fi capturat un animal sălbatic, din specia căprior, cu ajutorul unor câini din rasa Ogar, pe raza unui fond de vânătoare din Burzuc.

"În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit patru câini rasa Ogar, patru dispozitive de iluminat, trei telefoane mobile și două kilograme de carne de vânat, din specia căprior, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor", se precizează în comunicatul Poliţiei. 

În acest caz, ancheta este continuată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.