Un bărbat în vârstă de 28 de ani s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar o armă neletală lungă cu aer comprimat şi 210 proiectile au fost confiscate, în urma unor percheziţii organizate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, percheziţiile domiciliare s-au derulat marţi, în localitatea Tilecuş, comuna Tileagd, într-o cauză care viza "activitatea infracţională" a tânărului de 28 de ani.

"În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit, într-unul dintre imobile, o armă neletală lungă, cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm, şi 210 proiectile de plumb pentru aceasta, deţinute fără autorizaţia de a deţine, purta sau folosi arme letale sau neletale supuse regimului autorizării", se precizează în document. 

Ancheta în cauză este continuată de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, bărbatul fiind învinuit pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.