Peste 120 de poliţişti din Poliţia Bihor şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate sunt implicaţi într-o operaţiune transfrontalieră declanşată miercuri dimineaţă de ofiţerii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor pentru dovedirea unei grupări acuzate de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani.

Începând de la ora 6, poliţiştii efectuează 38 de percheziţii domiciliare în patru localităţi din Bihor, dar şi în localitatea ungară Biharkeresztes, la locuinţele folosite de 27 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi spălarea banilor.

Potrivit unor surse din anchetă, cercetările în caz au pornit în urmă cu 8 luni, iar verificările au arătat că membrii grupului procurau ţigări de contrabandă din Ucraina care apoi erau aduse în România prin Ungaria, în maşini şi dube şi transportate vânzătorilor ambulanţi din pieţe. "Grupul funcţiona de 3-4 ani, aduceau cantităţi mici în Bihor, dar foarte des", a declarat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a precizat, miercuri, printr-un comunicat, că paguba cauzată bugetului de stat de grupare este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei.

"La finalizarea percheziţiilor, 27 de persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri şi luarea măsurilor legale", a declarat Dinu.

Printre persoanele audiate se numără mai mulţi comercianţi din Piaţa Cetate, între care Petru Maruşca şi fraţii Paul şi Ioan Negrău.

Acţiunea poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al SRI, precum şi de sprijinul Direcţiei Vamale şi Fiscale din Hajdu Bihar – Ungaria.

Citiţi pe această temă şi articolul "Captură importantă în urma percheziţiilor la contrabandiştii de ţigări: 30.000 lei, 12.000 euro, ţigări şi tutun de peste 100.000 lei (FOTO)"