Un număr de 50 de percheziţii au fost declanşate miercuri, la adrese din Bucureşti şi judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, acţiunea a fost declanşată într-un dosar în care acuzaţia principală este efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

"Începând din iunie, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Timişoara ar fi comercializat mai multor persoane, vizate în cauză, articole pirotehnice din categoriile celor destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni", se arată în informarea poliţiştilor.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate şi primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, pentru a evita eventuale controale din partea autorităţilor.

La finalul percheziţiilor, 50 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediile inspectoratelor de poliţie

Percheziţiile sunt făcute sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română şi Parchetului Judecătoriei Timişoara. Acţiunea este sprijinită de SRI şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.