Mai multe percheziţii coordonate de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au loc miercuri după amiază, în 8 judeţe, între care şi Bihor, într-o anchetă în care verifică modul în care au fost emise mai multe diplome de licenţă şi master suspectate a fi false.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ajutorul structurilor Direcţiei Generale Anticorupţie, iar printre sediile percheziţionate se află şi cel din oraşul bihorean Marghita (foto).

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", informează printr-un comunicat, Ministerul Public.

Contactat pe această temă, directorul filialei din Marghita, Gheorghiţă Lupău, susţine că verificările sunt unele "de rutină".

"Suspiciunile nu vizează filiala noastră, aici nu există astfel de probleme. La noi nu se suţin examene de licenţă şi nici nu eliberăm diplome, toate aceste proceduri având loc la sediul Universităţii din Arad. Noi asigurăm doar spaţiul de învăţământ", a declarat Lupău pentru BIHOREANUL.

Potrivit presei centrale, mai multe persoane urmează să fie ridicate pentru audieri.