Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, luni, o nouă acţiune de amploare a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Acţiunea a început luni dimineaţă, la ora 7, când poliţiştii SIF, sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au descins la 15 percheziţii în Oradea, la sediile ale unor societăţi comerciale şi locuinţele a cinci persoane.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unei anchete care vizează 15 persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de produse alimentare.

"La acţiune participă peste 50 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Serviciul de Acţiuni Speciale din Poliţiei Bihor care beneficiază de suportul tehnic şi informativ al specialiştilor SRI", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit subcomisarului Dinu, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 6,5 milioane lei.

"La finalizarea percheziţiilor, suspecţii vor fi conduşi la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri", a mai arătat ofiţerul.

Acţiunea vine la o săptămână după o operaţiune similară, în care poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au percheziţionat 35 de sedii ale unor societăţi comerciale din Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi din Municipiul Bucureşti, în cazul unor evazionişti care au provocat un prejudiciu de 6,8 milioane lei prin prin evaziune fiscală cu tranzacţii de zahăr.

Atunci, în urma acţiunii, trei persoane au fost arestate pentru o perioadă de 29 de zile, dintre care una în lipsă.

Citiţi pe această temă şi articolul: "Iubitul orădean al Gabrielei de la Cheeky Girls a fost arestat"