Sunt percheziţii, luni, la cinci adrese din Oradea. Sub coordonarea procurorului Ciprian Man de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor au descins la două dintre proprietăţile liderului interlop Romulus Markovics, respectiv la trei dintre apropiaţii săi, Aurel Sebastian Filimon, Berger Sándor Dávid şi Alin Mărginean.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, acţiunea se desfăşoară în dosarul care priveşte o reglare de conturi din 2014, din faţa Lotus Center, care s-a soldat cu rănirea lui Marius Lazăr, alias Ciobanu’, cunoscut recuperator şi bătăuş, şi în care interlopul Romulus Markovics, alias Romi Neguş, alături de  Aurel Sebastian Filimon și Berger Sándor Dávid, au fost ridicaţi, pe 12 aprilie, pentru a li se preleva probe ADN. 

Cei trei sunt bănuiţi că au participat la altercaţia din 2014, alături de Remus Balog şi Cristian Corodi, condamnaţi deja definitiv la închisoare cu executare în acest caz. În respectivul dosar, despre care BIHOREANUL a mai scris, Curtea de Apel Oradea i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare, pe 15 iunie 2017, pe doi dintre atacatori, Balog şi Corodi, însă ancheta a continuat, procurorii deschizând un dosar separat în care Markovics și alţi bătăuşi neidentificaţi au rămas cercetaţi, tot sub acuzaţia de tentativă de omor, fără să fie cineva trimis în judecată până azi.

Dacă în cazul lui Markovics, Filimon şi Berger, bănuiala e că au participat la bătaie, în cazul lui Alin Mărginean procurorii îl suspectează că a urmărit victima în incinta Lotus, unde acesta se antrena, şi i-a anunţat pe bătăuşi în momentul în care se pregătea să plece. 

UPDATE. Romi, lăsat fără telefon

Percheziţiile declanşate, luni, la ora 6 dimineaţa, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, la două imobile deţinute de interlopul Romulus Markovics, respectiv la locuinţele apropiaţilor săi - Aurel Sebastian Filimon, Berger Sándor Dávid şi Alin Mărginean - s-au terminat, potrivit unor surse judiciare fiind ridicate sisteme informatice, obiecte de vestimestaţie dar şi alte bunuri. 

"S-au ridicat mai multe device-uri, telefoane mobile, tablete, laptop-uri, urmând ca în următoarele zile acestea să fie percheziţionate informatic", a explicat, pentru BIHOREANUL, avocatul Lucian Negruţiu, apărătorul lui Romi Negus. 

Potrivit avocatului, clientul său nu a fost audiat în cursul zilei de luni şi nici nu a primit, încă, rezultatul analizelor efectuate la Institutul de Medicină Legală Timişoara, pe probele ADN ridicate în urmă cu două săptămâni.

"Li s-au prelevat, atunci, probe de salivă, pentru a compara probele ADN cu cele ridicate în 2014 de pe acele bâte cu care a fost lovită victima", mai spune Negruţiu. 

Pe de altă parte, după cum a aflat BIHOREANUL, procurorul criminalist Ciprian Man de la Parchetul de pe lângă Tribunal, l-a audiat, luni, pe Remus Balog, alias Nano junior, vărul lui Markovics, încarcerat după ce a fost condamnat definitiv în 2017 în această cauză, la 11 ani şi 6 luni de detenţie. Atât în timpul anchetei cât şi al procesului, Balog a pretins că atacul asupra lui Marius Lazăr l-a comis împreună cu cetăţeni moldoveni pe care nu-i cunoaşte, negând participarea lui Markovics ori a altor membrii ai grupării în această răfuială.