Un număr de 10 persoane au fost ridicate de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii domiciliare efectuate luni, pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, într-un dosar ce priveşte un grup de traficanţi care distribuiau droguri în preajma liceelor. 

Potrivit unui comunicat al procurorilor, acţiunea a fost coordonată de un anchetator din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare şi realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Satu Mare. Echipele au efectuat 30 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Satu Mare și Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în Bihor percheziţiile s-au desfăşurat în Oradea şi în zona Aleşd.

În urma acţiunii au fost ridicate 873 de grame de substanță pulverulentă de culoare maronie, 356 grame de substanță cristalină de culoare albă (mefedronă), 16 grindere, 8 cântare de precizie, sumele de 17.800 ron și 400 euro, 2 pistoale supuse autorizării, o armă cu aer comprimat deținută ilegal, 115 alice, 24 macete și 2 săbii.

"În cauză s-a reținut faptul că liderul grupării procura drogurile de pe teritoriul Olandei, prin intermediul unor firme de curierat, iar după ce le introducea în România, le comercializa prin intermediul unor dealeri pe raza județului Satu Mare, inclusiv în zona liceelor, cu sume cuprinse între 100 și 200 de lei/gram", se arată în informarea DIICOT.

Comunicatul precizează că, pe parcursul investigațiilor efectuate în cauză, anchetatorii au efectuat și capturi intermediare de peste un kilogram de mefedronă.

Cert este că luni, la sediul DIICOT Satu Mare au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane, dintre care, spun sursele BIHOREANULUI, 8 au fost reţinute, iar 4 vor fi prezentate marţi la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă, după caz, pentru trafic internațional de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept.

La acţiunea de luni au participat poliţişti antidrog din Oradea, Maramureş şi Sălaj, colegi de-ai lor de la Inspectoratele de Poliţie Satu Mare şi Bihor, dar şi jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și IJJ Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.